top of page

Gestart in een klein turnzaaltje in 1966, groeide onze club al snel uit tot één van de mooiste en grootste clubs van Limburg en België, en dat zijn we nog steeds, zowel qua aantal leden als qua sportieve prestaties. Maar onze club is veel meer dan cijfers en prestaties alleen.

 

De visie van onze club is om een vereniging te zijn voor iedereen, jong en oud, recreant en competitiespeler. De mensen worden bij ons dan ook boven de sport geplaatst. Op die manier kan ieder op zijn niveau het badmintonplezier beleven.
 

Door een zeer sterke jeugdwerking, laten we onze jeugdspelers genieten van de snelste slagsport ter wereld en laten we hen doorstromen naar het niveau waarin ze zich thuis voelen, wat dus zowel op competitief als op recreatief niveau kan zijn. Ook onze recreantenwerking is zeer actief, waarbij een groot aantal spelers uiteindelijk
de stap zet om zich op competitief vlak te meten.

Door in te zetten op zowel jeugdspelers, recreatieve spelers als competitiespelers, kan je ons op verschillende speelmomenten terugvinden in sporthal De Bemvoort in Pelt.

Thuiswedstrijden van onze competitieploegen vinden plaats op vrijdagavond en zondagnamiddag. Deze ploegen spelen in verschillende afdelingen, variërend van Liga-niveau tot de provinciale reeksen.


Voor ons 50-jarig bestaan werd een lijvig dossier ingediend bij het Koninklijk Huis om de kwaliteit van onze club te kunnen aantonen. Hiervan hebben we Zijne Majesteit de Koning ook van kunnen overtuigen, waardoor we ons sinds 22 december 2016 een Koninklijke Vereniging mogen noemen.


Voel je het al kriebelen? Spring dan zeker eens binnen om zelf te komen proberen, de sfeer op te snuiven of om te supporteren voor onze vele competitieploegen!

© 2023-2024 door BC De Bokkerijder Pelt

bottom of page